Relevant informasjon om Kristiansand!

Kristiansandguiden.no

Attraksjoner i Kristiansand

Palmesus

Palmesus er den nye store konsert attraksjonen i Kristiansand og overgår den tidligere Quart festivalen i suksess. Mens den tidligere Quart festivalen var preget av den ene skandalen etter den andre så har Palmesus vært en suksess fra dag en både økonomisk og omdømmemessig.

Palmesus foregår på Bystranda i Kristiansand over en langweekend rundt månedsskiftet juni- juli hver sommer siden 2009 da det hele begynte som en venners- venner fest. Derfra har det vært en eneste stor suksess hvor billettene til neste års arrangement har blitt utsolgt få dager etter at årets arrangement har blitt avsluttet.

I motsetning til Quart festivalen som i stor grad var drevet på dugnad mot at dugnadsgjengen fikk gratis festivalpass drives Palmesus som et profesjonelt foretak under navnet Palmesus AS, et selskap som i 2017 hadde et overskudd (resultat før skatt) på hele 10 millioner. Palmesus er i dag en viktig inntektskilde for en rekke lokale lag og foreninger som jobber dugnad mot god betaling til laget eller foreningen.

Palmesus har i stor grad lykkes med å tiltrekke seg et betalingsvillig publikum og har lagt til rette for at disse skal få brukt mye penger før og under oppholdet i form av Vip billetter og lignende, noe som har gitt Palmesus en solid økonomi som igjen gir dem mulighetene til å engasjere flere store internasjonale "headlinere" år etter år. Selskapet har på denne måten lykkes med å etablere en kontinuitet år etter år som har skapt tillit hos publikum som igjen fører til at festivalen er utsolgt nesten ett år før neste festival. En oppskrift på suksess med andre ord.

Les mer …

Quart festivalen

For personer mellom 20-40 år i Norge er Kristiansand ofte ensbetydende med Quart festivalen og det som følger med festival livet.

Les mer …

Kristiansand Dyrepark

Kristiansand Dyrepark er en av Norges mest populære familieparker og har de siste årene hatt over 600000 besøkende i året. Parkens suksessfaktorer er en glimrende kombinasjon av dyrepark, familie og fritidspark. To kjente figurer med navnene Julius og Kaptein Sabeltann kan også ta mye av æren for parkens suksess opp igjennom årene. Parken har også vært flink til å fornye seg og er ikke redd for å gå nye veier.

Les mer …


Copyrighted content. All Rights Reserved.