Relevant informasjon om Kristiansand!

Kristiansandguiden.no

Badeplasser i Kristiansand

Hamresanden

Hamresanden er Kristiandsands og en av norges lengste strander. Hamresanden strekker seg fra Kjevik flyplass og helt til bydelen Hånes og er nærmere 3 km lang.

Hamresanden er en utrolig populær badeplass hvor du hovedsaklig bader i ett av 2 områder, enten på kjevik siden ved Topdalselvens utløp, eller på Hånessiden hvor det stort sett er veldig langgrunt. Vær oppmerksom på at det på enkelte steder blir uventet brådypt noe som kan være skumelt dersom de er på stranden med småbarn. På Hamresandens "spiss/odde" som skiller Kjeviksiden og Hånesside ligger det et fredet område som kalles Fugleøya.

Hamresanden er også et populært camping og hytteområde. Det er flere campingplasser på området og betydelig utleie av hytter og ferieboliger. Det er et perfekt overnattingssted for familier som vil oppleve strandferie kombinert med opphold i Kristiansand Dyrepark som ligger bare 5 minutters kjøretur unna. 

På Hamresanden finnes det forøvrig egen butikk og bensinstasjon.

Bystranda

Bystranda er den siste tilveksten i det store utvalget av flotte badeplasser i Kristiansand. Stranda er også kanskje den "hotteste" blandt ungdommen og skal være den eneste norske stranda med palmer.

Det er brukt betydelige kommunale ressurser de siste årene for å opparbeide den standarden som er på Bystranda i dag. I 2005 fikk stranda som 1 av 3 norske strender "blue flag" for sin høye standard innen miljø og sikkerhet.

Bystranda i Kristiansand

 

 


Copyrighted content. All Rights Reserved.