Relevant informasjon om Kristiansand!

Kristiansandguiden.no

Badeplasser i Kristiansand

Sømstranda

Sømstranda er en strand ligger på Søm på østsiden av Varoddbrua, like nord for Kristiansand sentrum. Stranden har vært populær i mange år blant de som bor i byen og de som reiser hit for å nyte sol og avslapping.
 
Det er ganske enkelt å komme til Sømstranda, du kan ta buss eller bil. Det er gode parkeringsmuligheter i gangavstand stranden.Når du kjører over Varoddbrua mot øst, tar du av til høyre på slutten av broen, skiltet med "Søm". Derfra følger du ytterveien frem til du kommer til skilt som angir badeplassen Sømstranda.
 
Stranden er omtrent 200 meter lang og den er delt inn i to: en del for nudister og en del for dem som ønsker å sole og bade med klærne på. Det er et romslig område som gir plass til mange mennesker, og det er mange trær og steiner rundt stranden som gir god skygge.

Les mer …

Hamresanden

Hamresanden er Kristiandsands og en av norges lengste strander. Hamresanden strekker seg fra Kjevik flyplass og helt til bydelen Hånes og er nærmere 3 km lang.

Hamresanden er en utrolig populær badeplass hvor du hovedsaklig bader i ett av 2 områder, enten på kjevik siden ved Topdalselvens utløp, eller på Hånessiden hvor det stort sett er veldig langgrunt. Vær oppmerksom på at det på enkelte steder blir uventet brådypt noe som kan være skumelt dersom de er på stranden med småbarn. På Hamresandens "spiss/odde" som skiller Kjeviksiden og Hånesside ligger det et fredet område som kalles Fugleøya.

Hamresanden er også et populært camping og hytteområde. Det er flere campingplasser på området og betydelig utleie av hytter og ferieboliger. Det er et perfekt overnattingssted for familier som vil oppleve strandferie kombinert med opphold i Kristiansand Dyrepark som ligger bare 5 minutters kjøretur unna. 

På Hamresanden finnes det forøvrig egen butikk og bensinstasjon.

Bystranda

Bystranda er den siste tilveksten i det store utvalget av flotte badeplasser i Kristiansand. Stranda er også kanskje den "hotteste" blandt ungdommen og skal være den eneste norske stranda med palmer.

Det er brukt betydelige kommunale ressurser de siste årene for å opparbeide den standarden som er på Bystranda i dag. I 2005 fikk stranda som 1 av 3 norske strender "blue flag" for sin høye standard innen miljø og sikkerhet.

Bystranda i Kristiansand

 

 


Copyrighted content. All Rights Reserved.