Relevant informasjon om Kristiansand!

Kristiansandguiden.no

Bydelene i Kristiansand

Gimlekollen

Gimlekollen er et kjent boligområde i Kristiansand som ligger på toppen av åsen som ligger mellom Lund og Justvik. Dette området er en av de eldste av de nyere nabolagene i byen, og det var her de rike og velstående bosatte seg på 70 og 80 tallet. Området omtales gjerne som Kristiansand sin versjon av Holmenkollen i Oslo.

Les mer …

Søm

Søm ligger på byens østside og "starter" på østsiden av Varoddbrua og strekker seg mot Strømme og Korsvik. Området ligger dermed veldig sentralt i byen mellom Kvadraturen og Sørlandssenteret.

Les mer …

Kvadraturen

Kvadraturen er den delen av Kristiansand som regnes som byens sentrum. Kvadraturen kjennetegnes med at den er består av et nesten kvadratisk flatt område på ca 1km2 som består av like store rektangulære kvartaler som er like store noe som igjen fører til at gatenettverk hvor alle gater er like lange og alle kryss er 90 grader. Kvadraturen ble planlagt av byens grunnlegger Kristian IV i forbindelse med byens grunnleggelse.

Les mer …

Vågsbygd

Vågsbygd er den største bydelen i Kristiansand med over 20000 innbyggere og ligger på byens vestside. Bydelen er igjen delt inn i flere områder bl.a. Møvik, Slettheia, Åsane, Kjerrheia, Voie, Bråvann og Kjos.

Les mer …

Justvik

Justvik er en liten bydel på byens østside men på vestsiden av Topdalsfjorden. Den ligger noe avsides til mellom Fagerholt og Ålefjær.

Les mer …

Hånes

Hånes ligger på byens østside mellom Hamresanden og Varoddbrua. Hånes har ca. 4000 innbyggere og ble hovedaklig bygd ut på 70 og 80 tallet.

Les mer …


Copyrighted content. All Rights Reserved.