Relevant informasjon om Kristiansand!

Kristiansandguiden.no

Gimlekollen

Gimlekollen er et kjent boligområde i Kristiansand som ligger på toppen av åsen som ligger mellom Lund og Justvik. Dette området er en av de eldste av de nyere nabolagene i byen, og det var her de rike og velstående bosatte seg på 70 og 80 tallet. Området omtales gjerne som Kristiansand sin versjon av Holmenkollen i Oslo.

Gimlekollen er et flott sted å besøke, med en utsikt som strekker seg over hele Kristiansand. Det er mange historiske bygninger som forteller sin egen historie om området.

Her finner du også det flotte turområdet Jegersberg hvor du kan slappe, gå korte og lengre turer og nyte utsikten. Jegersberg har også en fin lysløype hvor det kjøres opp skispor om vinteren når forholdende tillater det.

Dette er et flott turområde med mange stier og veier hvor du kan dra på fotturer eller sykkelturer. Området har mange skoger, myrer og innsjøer som gjør det ideelt for naturopplevelser.

Nedenfor Gimlekollen, rett ved E-18, finner du det lille oppdemmende Vollevannet. Langs Vollevannet finner du noen av områdets fineste eiendommer og det er også en liten strand som du ser fra veien når du kjører mot Justvik.

Gimlekollen er et godt etablert sted å bosette seg i Kristiansand.


Copyrighted content. All Rights Reserved.