Relevant informasjon om Kristiansand!

Kristiansandguiden.no

Kristiansand Dyrepark

Kristiansand Dyrepark er en av Norges mest populære familieparker og har de siste årene hatt over 600000 besøkende i året. Parkens suksessfaktorer er en glimrende kombinasjon av dyrepark, familie og fritidspark. To kjente figurer med navnene Julius og Kaptein Sabeltann kan også ta mye av æren for parkens suksess opp igjennom årene. Parken har også vært flink til å fornye seg og er ikke redd for å gå nye veier.

 

De siste årene har parken fått to store attraksjoner innen dyreverdenen, løver og tigere. I tilegg har fritidsparken utviklet seg gradvis, fortrinnsvis med å oppgradere gamle attraksjoner og foreta mindre oppgraderinger på hele parkområdet. Det har også kommet en ny attraksjon i forbindelse med at løvene kom til parken. Dette er parkområdet klat Afrika hvor det er lagt vekt på å etterligne savannene i Afrika.

Parkens hovedattraksjon må allikevel sies å være Kaptein Sabeltann. Kaptein Sabeltann er blitt landskjent, mye på grunn av at forestillingene som går i parken på kveldstid er filmet og solgt stort landet rundt. Dette har ført til titusenvis av små Sabeltann-fans landet rundt og er en viktig årsak til at mange familier fra land og strand rundt velger å legge ferien til Kristiansand med besøk i Dyreparken som hovedmål. Det er bygd opp en egen sjørøverlandsby i parken som er livlig på dagtid. Da holdes det minishow med figurer fra Sabeltanns verden og to sjørøverskuter går i skytteltrafikk mellom Kaptein Sabeltanns verden og Bombay. På kvelden i sommersessongen, etter parkens vanlige stengetid, går de sært populære teaterforestillingene i Kjuttaviga med Kaptein Sabeltann. Nesten hvert år settes det opp ny forestilling. Det behøves egen bilet til forestillingen og det lønner seg å bestille god tid i forveien.

I 1991 åpnet en tro kopi av Thorbjørn Egners "Kardemomme by" i parken. Byen er bygget i sammarbeid med Egner selv og har eget postnummer og egne hytter som parkens gjester kan overnatte i. Også her lønner det seg å bestille i god tid dersom du har lovet barna en overnatting i Kardemomme by. Byen er forøvrig landets eneste røykfrie by.

Av mer tradisjonelle parkaktiviteter kan vi nevne bob-banen, Nilen (tømmerrenna), dreggen (karusell), bilbanen og sommerøya med gode bademuligheter i flere basseng.

Prisene for en dagsbilett i høysesongen er i 2009 kr 340,- for voksne og kr 270,- for barn. Det er også mulighet for å kjøpe 2 dagerspass til reduser pris i fporhold til å kjøpe enkeltbillet 2 dager. Dersom du skal være lenge i Kristiansand eller besøker familie i byen flere ganger i året bør du vurdere å gjøre det alle barnefamilier i Kristiansand gjør. De kjøper årskort.


Copyrighted content. All Rights Reserved.