Relevant informasjon om Kristiansand!

Kristiansandguiden.no

Hånes

Hånes ligger på byens østside mellom Hamresanden og Varoddbrua. Hånes har ca. 4000 innbyggere og ble hovedaklig bygd ut på 70 og 80 tallet.

På midten av 80 tallet ble det bl.a. bygd et eget byggefelt kalt "Bygg for fremtiden". Her ble det bygd hus som snurret, glasshus, pyramidehus og mange andre variasjoner med det formål å være fremtidsrettet. Prosjektet flkk den gang landsdekkende omtale i media og er den dag i dag et populært boligområde. Hånes utmerker seg forøvrig med at det er boliger i alle størrelser og prisklasser der. Det finnesforholdsmessige rimelige lieligheter i terrasseblokker og tomannsboliger i "Brattbakken" som er et borettslag i det lokale boligbyggelaget KOBB. I det andre ytterpunktet finnes du boliger som ofte har en prislapp på over 10 millione på den populære Hånestangen. Forøvrig har bydelen boliger for folk i alle aldre i de fleste størrelser.

Hånes har et godt tilbud til sine innbyggere. Det har 2 barneskoler og en ungdomsskole. De 2 barneskolene er nylig samlet under ett tak, d.v.s. at 1-4 klasse går på gamle "Heståsen skole" mens 5-7 klasse går på gamle "Hånes Skole". Det er forøvrig 2 dagligvarebutikker som ligger sentralt til, egen idrettshall som brukes flittig av den lokale idrettsfreningen og ny kunstgressbane. Hånes har forøvrig 3 flotte strender hvor stranden "Piningen" må sies å være den flotteste. Hamresanden er forøvrig i gåavstand for de aller fleste på Hånes.

Hånes er formøvrig den bydelen som liger nærmest Sørlandsparken som har utviklet seg til å bli et handelssentrum på Sørlandet som er i stadig vekst og utvikling. Hånes har også sitt eget senter, Hånes senter, hvor du finner en Kiwibutikk samt en rekke nisjebutikker og noen mindre spisesteder. Hånes lefsebakeri og godteributikken Digg er gode eksempler på butikker du ikke finner mange andre steder.

 


Copyrighted content. All Rights Reserved.