Relevant informasjon om Kristiansand!

Kristiansandguiden.no

Justvik

Justvik er en liten bydel på byens østside men på vestsiden av Topdalsfjorden. Den ligger noe avsides til mellom Fagerholt og Ålefjær.

 

Bydelen er imidlertid den bydelen det satses mest på for tiden i Kristiansand med betydelig utbygging av vei, nye skole, idrettshall og store nye boområder. Dette skjer i ly av at Justvik lenge har vært "den glemte bydel" i Kristiansand. Justvik er imidlertid den bydelen du kanskje får de billigste boligene i byen noe som gjør det til et stadig mer populært område for nyetablerte i ly av de siste års skyhøye boligpriser i landet. De siste årene har imidlertid utbyggingen av det nye boligprosjektet på Justneshalvøye i stor grad hevet gjennomsnittprisen på boliger i bydelen slak at prisene i området nå i gjennomsnitt er på nivå med byen forøvrig.

Justvik har i dag egen barneskole mens elevene må ta buss til ungdomsskole på lund når de skal på skolen. Dette er imidlertid i ferd med å endre seg da det kommer ny stor barne og ungdomsskole på den nye Havelimyra skole som er under bygging. Justvik har forøvrig dagligvarebutikk, bydelshus og kunstgressbane. Selv om bydelen ligger ved sjøen velger de fleste å bade i ett av ferskvannene "Gillsvannet" eller "Hemningsvannet" når badesessongen starter.


Copyrighted content. All Rights Reserved.