Relevant informasjon om Kristiansand!

Kristiansandguiden.no

Quart festivalen

For personer mellom 20-40 år i Norge er Kristiansand ofte ensbetydende med Quart festivalen og det som følger med festival livet.

 

De første årene var Quart festivalen en liten lokal festival hovedsaklig med norske band. Fra og med 1994 ble det satset på å boke store internasjonale band og festivalen vokste seg større og større utover 90 tallet.  Frem til 2006 var Toffen Gunulfsen festivalsjef og ble sett på av mange som"Mr-Quart", han ble imidlertid ganske upopulær blant mange Quart tilhengere da han var med på å starte den konkurrerende "Hove festivalen" på Tromøya i Arendal. Nå har investor Arild Buli tatt over roret og mye tyder på at han vil få den samme status, om ikke større, enn Gunulfsen dersom årets festival blir en braksuksess. 

Quart festivalen har utenom musikken fått mye oppmerksomhet på grunn av diverse mer eller mindre vellykkede scene stunt. Dette dreier seg fra alt til skyting med hagle på scenen, angivelig hasj røyking på scenen og Christoffer Schau som padlet utover havnen på et grisekadaver. Det mest omtalte stuntet er nok imidlertid det såkalte "sex-stuntet" til paret som kalte seg "Fuck for forest" som hadde samleie på scenen mens bandet til Christoffer Schau, Cumshot, spilte scenen. Disse hendelsene har gitt festivalen mye omtale og har hatt sine positive og negative sider for festivalen. For den gjennomsnittlige festivalgjenger har det bare vært et artig innslag på festivalen. For lokalpolitikere og bedehusmiljøet på Sørlandet har festivalen gjentatte ganger skapt oppstandelse og mange har forsøkt å legge føringer for festivalen.

Festivalen foregår mer eller mindre midt i Kristiansand sentrum. De siste årene har mer og mer av musikken blitt flyttet ut på Odderøye, mye på grunn av klager fra fastboende i sentrum, men så lenge det kun dreier seg om få minutters gange fra kvadraturen har det lite å si. Odderøye har flotte naturskjønne områder for festivalen. Bendiksbukta og Idrettsplassen er de største og mest kjente scene områdene.

Quart festivalen har opp gjennom historien høstet svært mange verdenskjente band og artiser. Listen er veldig lang men none eksempler er Nick Cave, Coolio, Faithless, Beastie Boys, Bjørk, Marilyn Manson, Coldplay, Dawid Bowie, Turboneger, Ramstein, The Darkness, Green Day, Depeche Mode, Snoop Dogg og mange mange fler. Det som kanskje er ennd mer interessant er årets program. I år skal bl.a. Slash, Ozzy Osbourne, Marilyn Manson, Chris Cornell og Korn spille på festivalen for å nevne noen. 

Quart festivalen har vært et årlig arrangement i Kristiansand den første uken i Juli siden 1991. I 2008 ble imidlertid festvalen avlyst for første gang på grunn av konkurs. Skuffelsen ble imidlertid kortvarig for de mange Quart fansen da Investor Arild Buli kjøpte opp konkurboet og hadde i 2009 et festivalprogram som mange mener er tidenes beste for festivalen.Desverre viste det seg at det spektakulære programmet hadde en høy pris og i Oktober 2009 ble festivalen på nytt begjært konkurs.


Copyrighted content. All Rights Reserved.