Relevant informasjon om Kristiansand!

Kristiansandguiden.no

Palmesus

Palmesus er den nye store konsert attraksjonen i Kristiansand og overgår den tidligere Quart festivalen i suksess. Mens den tidligere Quart festivalen var preget av den ene skandalen etter den andre så har Palmesus vært en suksess fra dag en både økonomisk og omdømmemessig.

Palmesus foregår på Bystranda i Kristiansand over en langweekend rundt månedsskiftet juni- juli hver sommer siden 2009 da det hele begynte som en venners- venner fest. Derfra har det vært en eneste stor suksess hvor billettene til neste års arrangement har blitt utsolgt få dager etter at årets arrangement har blitt avsluttet.

I motsetning til Quart festivalen som i stor grad var drevet på dugnad mot at dugnadsgjengen fikk gratis festivalpass drives Palmesus som et profesjonelt foretak under navnet Palmesus AS, et selskap som i 2017 hadde et overskudd (resultat før skatt) på hele 10 millioner. Palmesus er i dag en viktig inntektskilde for en rekke lokale lag og foreninger som jobber dugnad mot god betaling til laget eller foreningen.

Palmesus har i stor grad lykkes med å tiltrekke seg et betalingsvillig publikum og har lagt til rette for at disse skal få brukt mye penger før og under oppholdet i form av Vip billetter og lignende, noe som har gitt Palmesus en solid økonomi som igjen gir dem mulighetene til å engasjere flere store internasjonale "headlinere" år etter år. Selskapet har på denne måten lykkes med å etablere en kontinuitet år etter år som har skapt tillit hos publikum som igjen fører til at festivalen er utsolgt nesten ett år før neste festival. En oppskrift på suksess med andre ord.

Overnatting under Palmesus

Når palmesus har blitt den store suksessen som den har blitt så har det blitt tilsvarende vanskelig å skaffe seg sentral overnatting under oppholdet til en fornuftig pris. Vi har dessverre ingen fantastiske løsninger til deg som er på jakt til rimelig og god overnatting under oppholdet da det meste bestilles tidlig og prisene er skrudd opp i perioden.

Det vil naturligvis alltid lønne seg å være tidlig ute og prøve mange plattformer som hotels.com, AirBnd, lokale campingplasser (som ofte har hytter) og lignende. Det beste rådet vi kan gi er å forhøre deg med venner og kjente som bor eller studerer i Kristiansand om du kan bo hos dem eller leie huset eller leiligheten til disse dersom de ikke selv har interesse for festivalen.

Få tak i billetter til Palmesus i "siste liten"

Det er alltid risikabelt å kjøpe billetter utenom de vanlige salgs kanalene. et lite tips til deg som er på jakt etter billett til Palmesus i siste liten er å melde deg inn i lokale "kjøp og salgs grupper" på Facebook i Kristiansand og Agder. Husk at det er ulovlig å ta betalt mer enn pålydende for billetter i Norge.


Copyrighted content. All Rights Reserved.