Relevant informasjon om Kristiansand!

Kristiansandguiden.no

Jegersberg

Jegersberg er kanskje det flotteste turområdet i Kristiansand og ligger i området mellom Justvik, Gimlekollen og Sødal. Området brukes av mange forskjellige grupper til tur, jogging, terrengsykling og ridning. Området er også populært til bading, spesielt i det flotte Jegersbergvannet.

 

Det er mange adkomstmuligheter til Jegersberg. Den meste bruke er nok å bruke parkeringsplassen ved siden av bomstasjonen på toppen av Presteheia som et utgangspunkt. Fra denne parkeringsplassen kommer du rett inn i lysløypa som er opplyst om kvelden hele vinterhalvåret. Bare et minutts gange fra parkeringsplassen finner du "Grønn slette" som er et flott utgangspunkt for videre tur/ trening.

I Jegersberg har du flere tur alternativer for alle grupper enten du ønsker lang eller kort tur. Her kan du få en fin tur enten du bare vil gå noen hundre meter eller om du ønsker å legge flere mil bak deg. Turistforeningen har merket flere løyper i området og det er flere skilt i området som viser deg vegen til de mest populære stedene. "Holmenkolen" er en populær topp som du bruker 30-60 minutter på en tur frem og tilbake til fra den tidligere omtalte parkeringsplassen. Dersom du ønsker å legge ut på langtur er "Oddersjaa" og/eller "den omvendte båd" flotte mål.

Et annet flott område i Jegersberg er Kalkheia. Dette er et gammelt gruveområde for kalkstein som gir deg en middels lang tur. For å komme til Kalkheia går du til Badeplassen ved Jegersbergvannet. Derfra følger du skiltet opp til Kalkheia fra badeplassen. Det er en lang og bratt oppoverbakke det første stykket, for å slippe disse bratte bakkene kan du eventuelt gå et stykke oppover langs den asfalterte veien som går mot de gamle skytebanene. Etter noen hundre meter kan du ta av på en av stiene til venstre. På grunn av de rike kalkforekomstene i Kalkheia er det en noe spesiell og spennende vegeatasjon i området.


Copyrighted content. All Rights Reserved.