Relevant informasjon om Kristiansand!

Kristiansandguiden.no

Roksheia, Ruben og Nygård

Turvei til NygaardRett ved Sørlandsparken ligger det et flott turområde som er mindre kjent sett i forhold til Jegersberg og Baneheia. Roksheia, Ruben og Nygård er stedsnavn i dette området som de lokalkjente ofte har et nært forhold til. 

 

En tur fra Sørlandsparken (se vei beskrivelse under) til den lokale høyden Ruben som ligger 122 meter over havet er en flott tur på en god time som gir deg god trim. På vei opp til toppen går du gjennom en flott uberørt eikeskog. På toppen er det rimelig god utsikt over Randesund. Det er også lagt ut en bok på toppen hvor du kan registre at du har vært der, noe flere tusen besøkende gjør hvert år. Det er mange stier opp til toppen så du trenger ikke å ta samme vei ned igjen. 

En alternativ tur er å gå inn til den gamle fraflyttede gården som ligger i ruiner på Nygård. Du følger da bare den store turveien hele veien. Dette er en tur med litt mindre kupert terreng og er flott for familier eller personer med bevegelsesproblemer.

Det eneste negative med området er at det ligger svært nærme Sørlandsparken og E-18. På deler av turen skimter du industribygg i det fjerne og du kan ofte høre svak trafikkstøy i det fjerne. Utover dette er det et fantastisk turområde som ikke er så "overbefolket" som Baneheia og Jegersberg.

Dersom du ønsker å gå på tur i området vil vi anbefale at du kjører inn med bil fra Barstølveien mot Ford sine salgslokaler. Du kjører forbi Ford helt til veien stopper med en låst port. Rett før denne kan du parkere på en nyanlagt parkeringsplass med plass til 10-15 biler. Herfra kommer du rett inn på turveien som tar deg inn i området. Denne turveien er også nylig utbedret slik at det er letter for personer med bevegelighetsproblemer å ta seg inn i området. Du går deretter inn på denne veien og tar til venstre etter hundre meter. Følg denne veien i ca 1 km til du kommer til et "kryss" med skilting til Roksheia, Ruben og Nygård. 

Fra den samme parkeringsplassen kan du ta til høyre fra parkeringsplassen når du kommer inn på den omtalte turveien (mot E-18). Bare noen hundre meter denne veien kommer du til et skilt som peker mot "mestertyven Ole Høilands hule". Hulen ligger en kort avstikker på 10- 20 meter fra turstien og skiltet og kan være en artig ting å få med seg, spesielt dersom du har barn med på turen. Hulen har en spennende historie i forbindelse med at den ble brukt av mestertyven Ole Høiland i første del av 1800- tallet som skjulested for seg selv og for tyvegods. Til tross for at Ole Høiland var en tyv så klarte han samtidig å bli en folkehelt som blant annet rømte fra fengsel hele 13 ganger.

 Bilder Roksheia, Nygaard og Ruben


Copyrighted content. All Rights Reserved.